Porat d.o.o.

Trg Draga 10, 22 000 Šibenik
Stablinac VIII 1, 22 211 Vodice

Pon-Pet: 7:30-19:30 ŠI
7:30-14:30 VD
Sub: 7:30-13h

022 219 981 - Šibenik
022 442 232 - Vodice

Korisni savjeti

stihl motorna kosa

Sve što trebate znati kod

odabira motornih kosa i reznog alata

S kosilicom možete lako pokositi manje ili veće zelene površine, ali za rubove travnjaka, skučene prostore, visoku i oštru travu, uklanjanje korova i sl. preporučamo korištenje kosa. One lako savladavaju prepreke oko drveća, ispod grmlja ili oko zidova kuće.

Učinkovite u borbi protiv korova i teško dostupnim površinama: Glave za košnju

Za košnju uz ivičnjak travnjaka, prilaznih putova ili uz cvjetne gredice, skučene prostore koje ne možete pokositi kosilicom, preporučuje se rad sa STIHL kosama s glavom za košnju. STIHL glave za košnju dolaze u različitim izvedbama i odgovaraju različitim zahtjevima. Glave za košnju s niti posebno su učinkovite za košnju na skučenim površinama. One omogućuju košnju trave i otklanjanje korova uz drveća i grmlje, bez da oštete samu stabiljku.

Ovlašteni Stihl trgovac

Možete odabrati neke od sljedećih izvedbi glava za košnju s niti, ovisno o vašim zahtjevima:

  •  Glava za košnju TrimCut s dvostrukom niti za košnju i čišćenje. Najlonska nit namješta se rukom.
  •  Kod AutoCut glave, najlonska nit automatski se namješta pritiskom glave za košnju o tlo, također i tijekom rada.
  •  Posebno tražena je AutoCut C glava za košnju, komfort verzija AutoCut glave. Razlog tomu je da kod naknadno punjenja niti nije potrebno otvarati glavu. Isto tako, AutoCut C izvedbe nisu kompatibilna sa svim uređajima – o tome će vas STIHL ovlašteni trgovac prilikom kupnje uređaja posavjetovati.
  • Glava za košnju s niti SuperCut ima potpuno automatsko namještanje niti i postavlja niti uvijek na optimalnu dužinu reza. Specijalno razvijena za oštru travu i jaki korov je glava za košnju s niti DuroCut. Ovisno o snazi motora vaše motorne kose imate mogućnost korištenja glave za košnju s tri ili četiri niti. Istina je da što je vegetacija veća i gušća, to je važnija snaga i učinkovitost motora.
  • Univerzalna glava za košnju PolyCut s dva ili tri robusna, pomična plastična noža savladava i jaki korov.

Košnja, čišćenje, skraćivanje: STIHL niti za košnju su vrlo svestrane.

Okrugle ili kvadratne, petostrane ili kružnog oblika – STIHL niti za košnju dostupne su u različitim oblicima, različitog materijala i promjera. Ono što je svima zajedničko, napravljene su od dugotrajnog elastičnog materijala koji je čvrst i otporan na trošenje/habanje.

Kako razlikovati STIHL niti za košnju?

Žute, zelene ili crne? Boja niti za košnju daje vam informaciju o njezinoj čvrstoći. Zelene niti za košnju imaju primjerice,  promjer od samo 1,4 mm, dok crvene niti za košnju ukazuju na promjer od 2,7 mm.

Ovlašteni Stihl trgovac

Pravilan odabir i kombinacija. Rezultat: učinkovitija i čista košnja

Upoznali smo vas s različitim prednostima  STIHL niti za košnju, koji rezni alat najbolje odgovara vašem uređaju je naš sljedeći odgovor. Kada je riječ o STIHL uređajima za košnju i čišćenje, razlikujemo dvije vrste uređaja: motorne kose i motorne čistače. Motorne kose preporučuju se privatnim korisnicima, dok su motorni čistači razvijeni za profesionalan rad. Kod odabira odgovarajućeg modela uređaja, savjetujemo da se orijentirate na vaše individualne zahtjeve.

Ovlašteni Stihl trgovac

Trava i slaba vegetacija:  Motorne kose za uređivanje travnjaka

Za čišćenje i košnju manjih zelenih površina prikladne su lagane i praktične motorne kose. Ovdje možemo izdvojiti i STIHL FS 56 Nova svestrana motorna kosa s pojednostavljenim procesom pokretanja. Široka dvostruka ručka za lakše upravljanje. Pogodna za košnju uz rubove travnjaka i za završne radove pri košnji na privatnim okućnicama. Dvokraki nož pogodan i za košnju čvršće trave i raslinja.

Ovlašteni Stihl trgovac

Za košnju većih površina livada i uzgojne radove u šumarstvu: Benzinske motorne kose za njegu livada i krajobraza

Vrlo robusne, snažne i s velikim brojem obrtaja, ove motorne kose dobar su odabir za košnju livada većih površina, za uklanjanje korova, za uzgojne radove u šumarstvu i s odgovarajućim reznim alatom prikladne su za tvrđa šipražja i grmlje.

Ovlašteni Stihl trgovac

Velike površine i jaka vegetacija:  STIHL motorni čistači za profesionalnu primjenu

Za šumske radnike i krajobrazne vrtlare kao i poduzeća za održavanje cesta idealan izbor je motorni čistač. Oni su prikladni za zahtjevne radove košnje i čišćenja u žilavoj travi i za odstranivanje jakog korova. Motorni čistač FS 460 C-EM je razvijen upravo za takve zahtjeve.

Ovisno o primjeni, preporučujemo sljedeće kombinacije glava za košnju: Za zahtjevne radove čišćenja u žilavoj travi dobar odabir je glava za košnju DuroCut 40-4 s 2 tj. 4 komadne niti. Za košnju i prorjeđivanje žilave trave, grmlja i živice s trnjem preporučujemo nož za šiblje (3 kraka)

 

 

 

 

 

 

Ako ste ipak u nedoumici koji uređaj izabrati, a koji će odgovarati vašim individualnim zahtjevima obratite nam se s povjerenjem. Na licu mjesta dati ćemo Vam sve potrebne savjete i preporuke, kao i uputiti vas u pravilno rukovanje STIHL uređajima prilikom svake kupnje.

Izvor:https://unikomerc.ba/vijest/sve-sto-trebate-znati-kod-odabira-motornih-kosa-i-reznog-alata-65

 

0 Comments

Posebna ponuda

Oštrenje GRATIS

Oštrenje gratis!

Za sve naše vjerne kupce prilikom kupnje lanca za motornu pilu poklanjamo jedno
oštrenje lanca!

Pridružite nam se

Facebook

Copyright Porat d.o.o. 2017.-2020. All Rights Reserved  

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial