Porat d.o.o.

Trg Draga 10, 22 000 Šibenik
Stablinac VIII 1, 22 211 Vodice

Pon-Pet: 7:30-19:30 ŠI
7:30-14:30 VD
Sub: 7:30-13h

022 219 981 - Šibenik
022 442 232 - Vodice

O skladištenju goriva i mješavina

stihl mješavina za gorivo, dvotaktol, vodice stihl, servis stihl, savjeti za pilu, kosilica

Prije korištenja novih uređaja nužno je pročitati dobivena uputstva kako zbog Vaše sigurnosti i sigurnosti Vaše okoline tako i zbog što dulje učinkovitosti Vaših strojeva. Ovaj kratki članak nije zamjena za dobivene Upute za uporabu već služi informativno.

Osnova dugovječnosti vaših omiljenih STIHL i VIKING strojeva su dvije bitne stvari:

  • dobra mješavina goriva i motornog ulja
  • benzinski kanistar u kojoj tu mješavinu pohranjujete

Kako bi Vaš omiljeni stroj bio maksimalno efikasan prilikom rada vrlo je bitno da u njega ulijevate propisanu mješavinu goriva i ulja. Za dvotaktne strojeve idealan omjer ulja i goriva je 1:50 (2%). Savjetujemo da se pridržavate preporučenih omjera jer premala koncentracija ulja dovodi do slabijeg podmazivanja motora pa s vremenom može doći do njegova oštećenja. S druge strane ukoliko je koncentracija ulja u benzinu prevelika može doći do stvaranja veće količine ispušnih plinova. Prilikom miješanja prvo ulijte motorno ulje, potom gorivo te snažno protresite. Također, nije svejedno koje motorno ulje koristite. Stihl motorno ulje za dvotaktne motore posebno je izrađeno za Stihl strojeve te je vrlo dobrog učinka podmazivanja i sagorijevanja.
Gorivo za mješavinu i napravljenu mješavinu obavezno pohranjujte u benzinske kanistre atestirane za gorivo. Često se susrećemo se strojevima u servisu koji ne rade upravo zbog korištenja PET ambalaže koja nije predviđena za čuvanje goriva (boce od vode i slično). Gorivo u običnim plastičnim kanistrima topi plastiku te se u motor ulijeva tekuća plastika koja uzrokuje tehničke poteškoće na uređaju ( plastika se taloži što uzrokuje skupe kvarove na rasplinjaču, radilici, ležajevima).
Često pitanje naših kupaca je koliko dugo koristiti napravljenu mješavinu. Preporučamo da se mješavina izrađuje sukladno tome koliko namjeravate raditi sa strojem (primjerice za nekoliko dana posla) te da u uređaj ulijevate što svježiju mješavinu. Ukoliko Vam ipak ostane dosta mješavine najbolje bi bilo iskoristiti ju u roku od mjesec dana.

Vaši uređaji biti će svaki put na visini zadatka
ukoliko budete slijedili Upute za uporabu prilikom rukovanja s njima.

|
Posebna ponuda

Oštrenje GRATIS

Oštrenje gratis!

Za sve naše vjerne kupce prilikom kupnje lanca za motornu pilu poklanjamo jedno
oštrenje lanca!

Pridružite nam se

Facebook

Copyright Porat d.o.o. 2017.-2020. All Rights Reserved  

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial